Hvilken slags hundefoder skal jeg vælge til min hund?

05 maj 2021 Astrid Pedersen

Typen af hundefoder du bør vælge til din firbenede ven afhænger af mange faktorer. Blandt disse finder vi først og fremmest hundens alder, race, type og størrelse.

En hvalp eller en yngre hund som stadig er i voksealderen og har et højt aktivitets niveau vil typisk skulle have foder med en anden sammensætning af nærigsstoffer end en ældre hund. En senior hund vil for eksempel have brug for ekstra næring til knoglerne og de svækkede muskler samt eventuel hjælp til fordøjelsen, men behøver samtidig færre kulhydrater og mindre fedt i kosten da hundens aktivitets niveau samt stofskifte typisk vil være en del lavere end hos en unghund.

En hund af en tungere race som for eksempel Rottweiler eller Mastiff har brug for andre typer foder end en Chihuahua eller en Shi Tzu. Og en hund som tilbringer megen tid med leg eller andre aktiviteter så som jagt eller agility træning kan ligeledes have brug for ekstra tilskud til sin kost end en hund som lever en stille tilværelse inden døre i en lejlighed.

Særligt hundefoder til særlige omstændigheder

Der ud over er det en god idé at få en dyrlæge til at overveje hundens generelle sundheds tilstand når du står for at skulle vælge det rette hundefoder.

Nogle hunde kan have tendens til overvægt hvilket kan føre til inflammatoriske tilstande så som diabetes eller andre livsstils sygdomme – ganske som hos mennesker. Andre hunde vil have behov for kosttilskud for at forebygge udvikling af, eller mildne symptomer forbundet med, arvelige sygdomme. Og diegivende tæver vil i reglen have brug for ekstra vitaminer mineraler og andre næringsstoffer i deres kost for at kunne holde sig selv og hvalpene sunde.

Hvis du leder efter en online shop som forhandler hundefoder i top kvalitet kan du altid vælge Østrand Hundeartikler. Se hele udvalget af hundefoder på https://www.ostrand.dk/shop/hundefoder-207s1.html.

Flere Nyheder